Tips vid val av takmaterial

Ska du lägga nytt tak och funderar på materialval? Många väljer tegelpannor för sitt livfulla intryck och för att det har en lång livslängd. Många väljer även ett plåttak för det har en glattare yta som gör det svårare för mossa och alger att angripa och för att snön lättare ska falla av. Vi hjälper dig gärna att komma fram till vilket tak som passar dig och din fastighet bäst.

Materialgaranti upp till 30 års materialgaranti lämnar vi alltid efter godkänd besiktning. Vi bjuder alltid på en kostnadsfri besiktning utförd av en opartisk besiktningsman inbokad utav dig som kund. Så ska du lägga om ditt tak är vi på 2 Snickare ett bra val för dig då vi har trygga garantier på både material och arbete.

Då det finns en uppsjö av olika takmaterial och kan det vara svårt att veta vad som passar just ditt hus bäst. Är det kanske betongpannor, plåttak eller det mer klassiska lerteglet? Vi har lång erfarenhet och hjälper dig gärna att se över vad som passar ditt hus bäst. Här nedan kan du läsa relevant information om olika takmaterial tills dess.

Tegelpannor är tillverkade i lera och är alltså av keramiskt material, och man ser det oftast på estetiska och äldre byggnader. Några fördelar med tegelpannor är att det ger ett livfullt intryck och en lång livslängd.

Betongpannor som utformas av betong med mycket hög kvalitet och finns i en mängd olika utseenden och former. Takpannor i detta material har som regel en särskild flerårig frostgaranti som försäkrar att materialet inte spricker vid låga temperaturer. Betongpannor blir oftast både billigare och går snabbare att lägga än tegelpannor.

Plåttak finns också som materialval, dock är det relativt dyrt men det kommer också med en mängd fördelar. Detta material är lättare än både betong och tegelpannor och har en glattare yta vilket gör att mossa och alger inte får lika bra fäste, dessutom rasar snön lättare av.

Behöver du hjälp med ditt takarbete?

Läs mer om våra tjänster inom takarbete.

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter