Bygglov altan

När du ska bygga ny altan

Byggnation av altan - bygglov eller inte?

När behöver man ett bygglov egentligen, och vad gäller för en altan? I vissa fall kan altaner kräva bygglov och det kan exempelvis bero på vilken storlek den ska ha eller hur hög den planeras att bli. Är du osäker eller behöver input är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. Kanske är du osäker på utformningen av din blivande altan eller om du vill ha ett staket till? Vi hjälper dig gärna.

Vilka regler gäller för en altan?

Altan – Bygganmälan
Du får bygga en altan med endast bygganmälan om du bygger altanen högst 3,6 meter ut från bostadshuset. Den får då inte vara högre än 1,8 meter eller hamna närmare än 4,5 meter från tomtgräns. Skulle bostaden anses vara av särskilt värde kan det dock uppkomma ytterligare begränsningar. Det kan vara om bostaden klassas ur miljömässig, historisk, kulturhistorisk eller konstnärlig synpunkt. Kontakta alltid din kommun om du känner dig osäker om vad som gäller för just din fastighet.

Altan – Bygglov
Du behöver ett bygglov om du vill bygga altanen längre än 3,6 meter ut från din fasad eller högre än 1,8 meter. Ska du sätta upp ett staket, räcke eller plankdin befintliga altan och är osäker på hur du mäter höjden? Altanens höjd mäts alltid från marken vid ytterkanten av altanen till altangolvets ovansida. Skulle
marknivån ändras i samband med byggnationen mäts alltid höjden från den nya marknivån. Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.

Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt. Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa
oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är
måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter