Bygglov takkupa

Skapa ett vackert ljusinsläpp med en takkupa

Utöka storleken och ljusinsläppet

Söker du en lösning för att få ett större ljusinsläpp och en mer optimerad yta på din övervåning alternativt vindsvåning? Då är en takkupa alternativet för dig. Vid byggnation av en takkupa utökar du boarean på ett kostnadseffektivt sätt och får mer rymd i bostaden. Reglerna för takkupor infaller under samma bestämmelser som för tillbyggnader och vissa takkupor kan därmed infalla under attefallsreglerna och vara bygglovsbefriade, så kallade attefallstakkupor. Viktigt att veta då är att det behöver skickas in en bygganmälan till kommunen. Attefallstakkupor upp till två stycken, får inte påverka den bärande konstruktionen, det vill säga takstolarna, det innebär att de hamnar mellan takstolarna och är då i regel små. Du behöver också alltid få ett beviljat startbesked innan byggnationen får påbörjas.

Vilka regler gäller för takkupa vid bygganmälan?

  • Du får högst bygga två takkupor på samma fastighet och finns det redan en får du högst bygga en till.
  • Får som högst uppta halva takfallet.
  • Takkuporna får inte göra ingrepp på den bärande konstruktionen. Skulle det behöva göras ingrepp på den bärande konstruktionen omfattar det bl.a. ändring av takstolar.

Vilka regler gäller för takkupa vid bygglov?

  • Takkupor som är större än 15 kvm.
  • Vid ingrepp på den bärande konstruktionen.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter