Bygglov plank

Plank för mindre insyn

Fördelar med ett plank


Vill du sätta upp ett plank för att hindra insyn till din fastighet och exempelvis ditt poolområde eller vill du kanske minska starka vindar så du får njuta av din tomt mer? Ett plank kan ha många fördelar och är ett snabbt, prisvärt och enkelt alternativ som dessutom skyddar mot buller. Men det finns vissa regler att förhålla sig till, har du koll på vilka?

Fristående plank som inte kräver bygganmälan eller bygglov

  • Fristående plank längst tomtgräns som inte kräver ett bygglov eller en bygganmälan klassas som ett staket och inte längre ett plank, och har därmed ett krav att ha en max höjd 1,1 meter och vara 50% genomskinligt

Plank i anslutning till inhägnad uteplats eller bostad som inte kräver en bygganmälan eller bygglov

  • Planket inte är högre än 1,8 meter.
  • Plank som anordnas inom 3,6 meter from uteplatsen eller bostadshuset
.
  • Planket inte placeras närmare tomtgräns än 4,5 meter. Skulle du vilja ha en närmare gräns krävs ett skriftligt medgivande från berörda grannar.
  • Skulle inte kriterierna uppfyllas behöver det ansökas om ett bygglov.

Skulle inte kriterierna uppfyllas behöver det ansökas om ett bygglov.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.

Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter