Tillbyggnad Uppsala

Bygg ut med oss.

Räcker inte kvadratmetrarna till? En tillbyggnad kan lösa problemet. 2 Snickare är ett byggföretag i Uppsala som kan hjälpa er att gå från idé till handling.

Bygg en tillbyggnad med oss

Mer plats för livet.

Behöver ni mer plats att leva livet på? Men vill helst samtidigt inte flytta? Genom att bygga tillbyggnad får ni det extra utrymmet ni suktar efter. Så, innan ni börjar leta efter en större fastighet, ta reda på om en tillbyggnad är möjlig. En praktisk och smart lösning som inte behöver kosta skjortan, ökar boytan och därmed höjer värdet på bostaden. Huset erbjuder ofta många kanske inte helt uppenbara möjligheter för att utvidga boytan, något vi gärna hjälper er att upptäcka.

Vad har ni behov av? Vanliga exempel på tillbyggnader är ett extra sovrum,, ett inglasat uterum eller en välkomnande farstukvist. Innan du skrider till verket kan det vara smart att kontrollera markförhållandena där du planerar att bygga tillbyggnaden. Fundera även på om du kan kombinera tillbyggnaden med ytterligare lösningar som kan ge fastigheten ett mervärde – exempelvis en lekplats eller ett tak över uteplatsen.

Vill du bygga en tillbyggnad i Uppsala? Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Vad är egentligen skillnaden mellan tillbyggnad och utbyggnad?

En återkommande kundfråga vi får svara på är skillnaden mellan en tillbyggnad och en utbyggnad. Svaret är att det inte är någon, begreppen innebär samma sak, den korrekta benämningen är tillbyggnad men utbyggnad används i folkmun lika ofta. I grund och botten syftar båda orden på en utökning av den befintliga byggnaden, man bygger ut eller till huset.

Påbyggnad och underbyggnad är två andra självförklarande begrepp som brukar förekomma. Då rör det alltså sig om en påbyggnad som placeras ovanpå en existerande konstruktion, exempelvis en vindsvåning. Underbyggnad är i sin tur en byggnation som byggs nedåt, exempelvis en ny källare. Inte så svårt, visst?

tillbyggnad hantverkare Uppsala

Bygglov för tillbyggnad - hur funkar det?

Vilka bygglovsregler gäller egentligen för tillbyggnad? Reglerna skiljer sig åt beroende på hur stor tillbyggnad är. Ska tillbyggnaden vara mindre är 15 kvm? Då behöver du inget bygglov, så länge byggnationen inte överstiger taknockshöjden på bostadshuset eller byggs närmare tomtgränsen än 4,5 meter.

Istället räcker det med en bygganmälan som du skickar in till din hemkommun för ett godkännande. Har du ont om tid? Fördelen med en bygganmälan är att processen i regel tar mycket kortare tid än en bygglovsansökan.

Varför är detaljplanen viktig?

I detaljplanen hittar du väsentlig information om din fastighet och går att se över hos din kommun. Detaljplanen innehåller bl.a. information om tillåten total byggnadsarea på din fastighet, vilka färgval som är tillåtna för ditt hus eller om det är puts eller panel som gäller. Vill ni göra estetiska förändringar? Då kan vi hjälpa er att ansöka om ett separat bygglov. Vi har nämligen lång erfarenhet av att framställa bygglovsritningar för alla typer av tillbyggnader i Uppsala.

Vilken tillbyggnad drömmer ni om? 2 Snickare hjälper er hela vägen. Vi är ett stort team av snickare inom total- eller generalentreprenad och är med i alla faser av projektet, från framtagning av bygglovsritningar till färdig byggnation.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter