Fasadrenovering Uppsala

När det är utsidan som räknas.

Smidig fasadrenovering i Uppsala.

En fasad är husets yttersta skydd som ska stå emot både väder och vind. Se därför över fasaden med regelbundna mellanrum för att inte missa eventuella större och mer omfattande fasadskador. Oftast när man gör en fasadrenovering handlar det om slitage och att det uppstått sprickor på den befintliga fasaden. Det är då viktigt att ta tag i renoveringen direkt för att undvika mer omfattande fasad- och följdskador.

Skulle man trots det ändå välja att avvakta med renoveringen kan det resultera i allvarliga konsekvenser. Du kan exempelvis få fuktskador som tränger sig in i fasaden och sprider sig i konstruktionen. Det kan också ramla ner lösa delar från fasaden vilket kan vara en risk för personskador. Ha därför i rutin att kontrollera fasaden regelbundet.

Vänta inte med att agera, 2 Snickare står redo att utföra din fasadrenovering i Uppsala.

Känner du dig osäker vad du ska kolla efter?

Har du en fasad av tegelsten kan skador visa sig i form av sprickor i fasaden eller spruckna bruksfogar. Det kan också vara så att murbruket mellan tegelstenarna börjar luckras upp och falla bort. Se därför gärna till att se över din tegelfasad minst vart tionde år.
Har du en putsfasad är lös sittande puts och sprickor vanligt förekommande skador, men det kan även förekomma skador i form av missfärgningar på putsfasaden.

Missfärgningarna som uppkommer på fasaden beror oftast på vatten och fuktskador medan sprickorna oftast orsakas av sättningar i fastigheten. Fuktskador kan orsakas av en felaktig konstruktion som inte leder bort vattnet korrekt och att det rinner ut på fastigheten istället. Det kan vara så enkelt att en hängränna läcker. Att du får sprickor i fasaden kan bero på sättningar i fastigheten för att byggnaden eller marken har sjunkit.

För att underhålla livslängden på din fasad är det viktigt att underhålla den regelbundet, exempelvis genom en fasadrenovering. Du behöver få ett nytt ytskikt med jämna mellanrum för att behålla den långa livslängden. Håll gärna en rutin att regelbundet tvätta fasaden från smuts och andra föroreningar. Det gör att du inte behöver måla om fasaden lika ofta.

Hur bör jag tänka med materialval?

Träfasader i panel är naturligt vackra, miljövänliga och kräver inte omfattande underhåll och är det vanligaste fasadmaterialet i Sverige. Det finns möjligheter att skapa unika och personliga intryck med både färg, form och detaljer och gör det lätt att vid behov byta ut vissa partier, montera beslag och göra fasadändringar. En träfasad smälter bra och naturligt in i omgivningarna samt är bärkraftiga. Det finns många möjligheter för att skapa ett unikt och personligt intryck med både färg, form och detaljer. Träfasaden är enkel att underhålla men görs inom kortare intervaller än puts och tegel.

Ytterpanelen ska skydda isolering och stomme från väder och vind samt skapa ett arkitektoniskt tilltalande intryck. Fasadsystem i trä kan bestå av olika typer av träpanel eller av träbaserade skrivmaterial, både lodrätt och vågrätt. Panelen har oftast en finsågad som möjliggör bra fäste och möjligheter för målning.

En putsad fasad skyddar ditt hus mot både väder och vind samt ger dig en snygg yta som enkelt målas, slipas och skrapas i önskad färg och finish. Att lägga en putsad fasad kräver teknik och erfarenhet. Ett välgjort grundarbete är avgörande för att putsen ska fästa och skydda ditt hus på bästa sätt mot väder och vind. En putsfasad håller i många år och med rätt typ av underhåll undviker du omfattade fasadrenoveringar och fasadbyten.

Intresserad av en fasadrenovering? Kontakta oss på 2 Snickare i Uppsala för offert!

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter