Bygglov attefallshus

Bygglovshandlingar för attefallshus

Fördelar med attefallshus

Det finns många fördelar med att bygga ett attefallshus även kallat komplementbostadshus på fastigheten. Några av fördelarna kan vara att skapa sig ett rymligt boende eller en passiv extrainkomst. Det kan också vara för att man vill skapa sig ett hemmakontor eller ett gästhus med eget kök och toalett. Anledningarna är många och möjligheterna kan tyckas vara oändliga. Nu kan du dessutom bygga upp mot hela 30 kvm än tidigare 25 kvm.

Något mer som anses vara fördelaktigt är att ett attefallshus inte är bygglovspliktigt. Detta gör det väldigt enkelt för dig att snabbt och enkelt skapa dig mer bebolig yta på fastigheten.

Vilka regler gäller för attefallshus vid bygganmälan?

  • Byggnadsarea får högst vara 30 kvm (yttermått)
.
  • Byggnadshöjd från mark till taknock får högst vara 4 meter
.
  • Det måste finnas ett befintligt bostadshus på fastigheten
.
  • Måste placeras i närhet till huvudbyggnaden på fastigheten
.
  • Placeras minst 4,5 meter från tomtgräns. Skulle du vilja ha en närmare gräns krävs ett skriftligt medgivande från berörda grannar.

  • Placeras minst 30 meter från järnväg.

Vilka regler gäller för attefallshus vid bygglov?

  • Byggnadsarea överstiger 30 kvm (yttermått).
  • Om det inte finns ett befintligt bostadshus på fastigheten
.
  • Om det redan finns ett Attefallshus eller komplementbostadshus på fastigheten där attefallsreglerna redan tillämpas
.
  • Placering närmare än 30 meter från järnväg.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17. 

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter