Bygga attefallshus Uppsala

Trångt hemma? Bygg ett attefallshus.

Bygga attefallshus i Uppsala med 2 Snickare

Upptäck fördelarna med attefallshus.

Behöver du mer utrymme men inte nödvändigtvis i din egen bostad? Då är ett attefallshus till fastigheten en bra lösning för dig. Med ett nyckelfärdigt attefallshus får du ett ordentligt gästhus, ett välbyggt kontor eller en första egen bostad till ungdomen som vill flytta ut.

Det finns även många som tar tillvara på möjligheten att bygga ett bygglovsbefriat attefallshus i syfte att hyra ut och därmed skapa sig en passiv extrainkomst. I dagsläget finns det många studenter och familjer som söker mindre boenden och som gärna vill ta del av fördelarna som ett attefallshus för med sig. Det kan vara tillgängligheten till nära skogsområden, en privat tomt med gräsmatta eller helt enkelt rörelsefriheten som finns utanför dörren.

Sugen på att bygga attefallshus i Uppsala? Vänd dig till 2 Snickare så går processen snabbt!

Prisvärt och smidigt.

Att bygga attefallshus är ett prisvärt alternativ som gör det lättare att hålla dig inom din uppsatta budget och tidsram. Byggnaden behöver nämligen inget tidskrävande bygglov om den inte överstiger de bygglovsbefriade 30 kvadratmeterna. Viktigt att komma ihåg är dock att du behöver ansöka om en bygganmälan även om attefallshuset är bygglovsbefriat. Men räds inte av det, den processen går mycket snabbare för din kommun att hantera än när du behöver ansöka om ett bygglov.

Hur får jag bygga attefallshuset?

Byggnaden får uppföras med badrum och toalett, kök, vardagsrum och får vara i åretruntstandard. Så du har goda möjligheter att skapa dig ett trivsamt extra boende där du kan ta tillfället i akt att tänka kreativt och välja praktiska möbler som exempelvis erbjuder gömd förvaring. På så sätt har du chans att optimera ytorna fullt ut och ta del av så mycket fri yta som möjligt.

Den högsta nockhöjden från marknivån får vara 4 meter och attefallshuset går att byggas i två plan med loft, även om det kan vara svårt att få till med den begränsade nockhöjden. Det du kan göra då för att optimera ytan är att bygga en källare. Du kan då utföra en större byggnation upp till 30 kvm vilket resulterar i en betydligt större yta än om du bygger ett loft. Se över hos din kommun om du är osäker hur djupt du får bygga i marken.

Stämmer det att reglerna kring storleken på attefallshus ändrats nyligen?

Det stämmer, innan den 1:a mars 2020 var ett attefallshus endast tillåtet att byggas upp till 25 kvm. I dagsläget får ett bygglovsbefriat attefallshus, även kallat bolundare byggas upp till hela 30 kvm, vilket har tagits väl emot och en möjlighet många har tagit tillvara på. Nuförtiden ser man en attefallsbyggnad på var och varannan fastighet. Men likt tidigare regler får attefallshuset inte byggas närmare än 4,5 meter från tomtgränsen. Har du planer på att bygga ditt attefallshus närmare än så behöver du alltid ett skriftligt tillstånd från grannen.

Vi hjälper dig med bygganmälan.

Vi på 2 Snickare har lång erfarenhet av att framställa de bygglovsritningar som behöver skickas med i din bygganmälan eller bygglovsansökan till din kommun. Känner du dig osäker vilka bygglovshandlingar det är du behöver hjälper vi dig gärna. Likaså hjälper vi dig gärna med byggnationen av ditt attefallshus i Uppsala. Hos oss kommer du känna dig högst prioriterad, att våra kunder är nöjda är A och O för oss och vi lämnar aldrig kundnöjdheten åt slumpen.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter