Bygglov farstukvist

Farstu, farstukvist eller skärmtak

Ska du bygga en farstu, farstukvist eller skärmtak?

Känner du dig vilse i djungeln av regler och innebörd gällande farstukvist, farstu och skärmtak? Vi förstår dig. Det är många likande namn, men till helt olika saker. En farstukvist är en veranda med tak över som alltid byggs framför huvudentrén till byggnaden. En farstu är däremot inbyggd och har en egen entrédörr, väggar, bjälklag och fönster. Farstun precis som en farstukvist sitter i anslutning till huvudentrén. 

Sedan har vi skärmtak som är ett mindre tak som alltid sitter ovanför ytterdörren. Detta finns för att skydda dörren mot tex regn och oväder. 

Vid byggnation av en farstukvist eller ett skärmtak går dessa ändringar under samma regler som fasadändring, medan en farstu går under samma regler som en tillbyggnad.

Vilka regler gäller för farstukvist vid bygganmälan?

  • Mindre bruttoarea än 15 kvm (yttermått).
  • Byggnadshöjd lägre än nock på huvudbyggnad.

Vilka regler gäller för farstukvist vid bygglov?

  • Större bruttoarea än 15 kvm (yttermått).

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.


Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter