Takstolar ritning Uppsala

Prioritera ditt tak.

Taket är förklarliga skäl en av fastighetens viktigaste beståndsdelar. Ska ni byta eller göra förändringar på taket? Då behöver ni en takstolsritning från 2 Snickare i Uppsala.

Bygglovsritningar

Många skäl att byta takkonstruktion.

Takstolar kallas den konstruktion som bär upp taket. Det kan finnas många anledningar till varför det är en bra idé att byta takets konstruktion vid en takrenovering, både estetiska och praktiska. Exempelvis kan många hus med låglutande tak vara drabbade av dålig avrinning. Genom att byta takets form minskas därmed risken för besvärliga fuktskador. En vanlig åtgärd är att gå från låglutande tak till sadeltak.

I samband med byte av takstolar behövs det oftast mer än nya takstolsritningar, utan även ritningar som visar förändringar på fasaden. Kontakta 2 Snickare i Uppsala så tar vi fram rätt bygglovshandlingar!

Vad är en takstolsritning?

På en takstolsritning kan du bevittna en illustration av konstruktionen på den planerade takstolen samt en beräkning av den totala bärförmågan. Takstolsritningen ska redovisa hållfastheten, beräknat i enlighet med rådande konstruktionsregler, EKS 11. Du ska även hitta en beräkning om aktuell snözon för fastigheten.

När du beställer en takstolsritning av 2 Snickare innehar du beräkningsunderlag, virkesdimensioner och monteringsanvisningar med dimensioner för spikplåt. Som beställare har du möjlighet att bygga takstolarna på plats med spikplåt eller att de tillverkas i fabrik med pressplåt.

Kontrollera att ritningen stämmer.

Måste jag som kund göra någonting när jag fått min takstolsritning? Då behöver vi ett godkännande från din sida, det vill säga att du kontrollerat att utseendet och alla mått överensstämmer med dina specifika önskemål. Men där slutar kraven på dig som kund, du behöver exempelvis inte undersöka att alla byggnormer och regler är uppfyllda. Det kan du tryggt anta att vi har gjort åt dig.

Vill du göra justeringar? Då hänvisar vi till den konstruktör som skapat ritningen av takstolarna. Vi uppmanar dig att göra det så snabbt som möjligt så att önskemålen kan inkorporeras i ritningen. Dröjer det för långt in i processen är det svårare att utföra större ändringar, risken är då att det måste produceras en helt ny ritning.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter