Bärande konstruktion

Vi hjälper dig med ändring av bärande konstruktioner

Behöver du ändra i den bärande konstruktionen?

Behöver du ändra i den bärande konstruktionen? Det är en process som lätt kan ge dig en både tung och jobbig huvudvärk. Vi på 2 Snickare har väl erfarna byggingenjörer som gärna hjälper dig med dessa bygglovsritningar och vänder denna jobbiga känsla till något spännande istället.

Vi förstår att det kan kännas svårt att hänga med på allt vad en bärande konstruktion innebär. För att förklara det enkelt så är det byggnadens alla bärande delar, alltså delarna som gör att inte byggnaden faller ihop. En av de vanligaste ändringarna i den bärande konstruktionen är en avväxling av bärande innervägg. Man behöver då göra en ändring så att lasterna som ligger på innerväggen tas upp av en balk med stolpar innan rivning av den bärande innerväggen påbörjas. Det är viktigt att balken med stolparna dimensioneras av en ingenjör och tillfällig avväxling vid sidan av den bärande väggen sätts upp innan rivningen startar.

Vad är en bärande konstruktion?

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.

Detta är exempel på bärande konstruktion:

  • Husgrund
  • Bjälklag
  • Takstolar
  • Stomme (bärande ytterväggar och innerväggar)
  • Pelare och balkar

En bygganmälan och en teknisk anmälan behöver alltid skickas in till kommunen så att de kan säkerhetsställa att den nya konstruktionen håller enligt krav. Vi på 2 Snickare dimensionerar alla typer av nya- och ändringar av bärande konstruktioner enligt EKS 11.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter