Bygglov fasadändring

Behöver din fasad en uppfräschning?

En fasadändring behöver inte betyda stort arbete

Är det dags att färgsätta huset med lite nya färger eller sätta in fler fönster? Det är oftast de mindre förändringarna som skapar den större skillnaden, som att måla om fasaden i en annan färg eller att byta ut taket. Det är dessutom ett både tidsmässigt och ekonomiskt bra alternativ för att ge fastigheten ett nytt liv igen.

Om du lutar mot att genomföra en fasadändring är det viktigt att du ansöker om ett bygglov innan du påbörjar arbetet. Ett bygglov behövs alltid, även vid de minsta förändringarna på fasaden, oavsett om det är en ny färg du ska måla med eller om det är en större ytterdörr du ska installera.

Vilka regler gäller för fasadändring vid bygglov?

  • Byte av fasadbeklädnad, tex tegel, trä eller puts
.
  • Byte av färg på tak eller fasad
.
  • Byte av taktäckningsmaterial, tex plåttak, papptak eller takpannor
.
  • Tilläggsisolering som påverkar fasadens djup
.
  • Montering av nya fönster, dörrar eller balkonger.
  • Ändring av takform och lutningar från exempelvis pulpettak eller sadeltak.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter