Markarbeten & dränering Uppsala

Vi kan markarbeten och dränering.

Markarbeten i Uppsala med 2 Snickare

Ska du utföra ett markarbete?

Ska du lägga en husgrund eller göra ett markarbete? Det finns en uppsjö av olika material att välja mellan när det kommer till stenläggning och markarbeten. Tillsammans med materialvalen väljer du bland annat estetik, form och livslängd. Just livslängden är väldigt viktigt att tänka på för att ha en väldränerad husgrund då detta är förutsättningarna för ett friskt och hållbart hus. De material du kan välja mellan är plattor eller stenar som exempelvis kullersten, gatsten, naturstensplattor, betong och tegel. Men det är inte det enda, det finns många färger och former att välja mellan och beroende på tycke och smak så kan ni få det att se ut hur ni vill.

Går du i tankar på att lägga sten på garageuppfarten eller uteplatsen är det viktigt att börja planera det i tid. Detta då byggnationen byggs under samma principer som när man bygger en väg. Det kan även vara bra att mäta upp området och jämföra olika material innan beslut om stenläggning tas.

Vänd dig till 2 Snickare som du behöver hjälp med markarbeten och dränering i Uppsala. Kontakta oss för offert!

Hur ska jag tänka på vid val av grund?

Det finns flera grundtyper att välja mellan och de lämpar sig olika bra för olika förutsättningar och projekt. De två största typerna av grund är platta på mark och krypgrund.

Krypgrund har en stor fördel vilket är enkelheten och den relativt låga kostnaden. Det är viktigt att man väljer rätt isolerande grundelement som inte bara isolerar utan även säkrar mot fukt. Det blir en snygg grundsockel och möjligheten för dragning av installationer är mycket goda.

Platta på mark är en av de vanligaste och mest beprövade grundläggningarna i Sverige. Platta på mark medför en låg grundsockel som kan vara betydande när det finns begränsningar på byggnadshöjd hos t.ex. attefallshus. En platta på mark medför en välisolerad betongplatta som blir väldigt fuktsäker, en platta på mark kan med fördel göras med ingjuten golvvärme. Värmeförlusterna blir mindre och kan bidra till en bättre totalekonomi.

Plintgrund är ett bra alternativ för enklare byggnader och är dessutom billigt. Plintgrunden lämpar sig väldigt bra om huset man ska bygga ligger på ojämn mark eller berg.

Markarbeten & dränering Källarrenovering Uppsala Ombyggnation & renovering

Dränering i Uppsala.

När man pratar om en dränering är det oftast dränering av en källare det rör sig om. Men det kan också vara ett hus med en betongplatta eller krypgrund som behöver dräneras. När man dränerar gräver man upp runt huset likt ett dike där man sedan anlägger särskilda dräneringsrör och en textilduk. När man gör det skapas ett utrymme för ytvattnet att rinna bort efter det samlats upp. Risken om man inte har en bra dränering eller struntar i att lägga till dräneringsrör och textilduk vid en dränering är att vattnet rinner och lägger sig mot källarväggen eller husgrunden. Skulle vattnet ligga och trycka mot källarväggen eller husgrunden finns det tyvärr en stor risk för fuktskador.

Hur fungerar en dränering?

Hus behöver i regel dräneras om efter ca 20-40 år lite beroende på vilket husmaterial du har. Oftast behöver huset dräneras på grund av mögel och dålig lukt, men det kan också vara så att dräneringen slammat igen. Skulle du vara medveten om att ditt hus har en dålig dränering är det viktigt att ta tag i problemet så snabbt som möjligt så problemet inte hinner förvärras och skapar större skador. Förutsättningarna för ett friskt, välmående och hållbart hus är en väldränerad grund. Se därför gärna över dräneringen med jämna mellanrum.

Vilka risker finns med en dränering?

Något mer som är viktigt att se över och tänka på är lutningar, djup och vilken typ av jord du har runt huset innan du påbörjar din dränering. Likaså vilka risker ett dräneringsarbete medför om man inte sedan tidigare har koll på det. Det kan handla om att jordmassor kan rasa, ledningar som kan kapas och att huset kan röra sig om man inte är tillräckligt varsam och försiktig. Vår rekommendation är att alltid anlita någon som är kunnig inom området så allt blir korrekt utfört.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter