Bygglov carport

Skydda din bil mot väder och vind

Många möjligheter med en carport

Vid byggnation av en carport skapar du dig en möjlighet att skydda din bil mot väder och vind. Det är dessutom ett ekonomiskt prisvärt alternativ och går både snabbt och smidigt att bygga. Det är också ett alternativ som gör det enkelt för dig att parkera och köra ut med bilen utan att krångla med nycklar som har en tendens att försvinna. En carport kan antingen byggas fristående eller ihopsatt med huset. När en carport är fristående från bostaden kallas det för en komplementbyggnad, och sitter carporten ihop med bostaden kallas det för tillbyggnad. Ska carporten sitta ihop med bostaden kommer den gå under samma regler som bestämmelserna för tillbyggnad.

Känner du dig kanske fundersam om det är en carport eller ett garage du vill ha? Läs gärna mer om fördelarna kring ett garage då för att lättare ta ställning vad som passar just dig bäst.

Vilka regler gäller för fristående carport vid bygganmälan?

  • Byggnadshöjd får högst vara 4 meter
.
  • Byggnadsarea får högst vara 30 kvm (yttermått)
.
  • Placerad 4,5 meter från tomtgräns. Skulle du vilja ha en närmare gräns krävs ett skriftligt medgivande från berörda grannar.

Vilka regler gäller för fristående carport vid bygglov?

  • Byggnadshöjd högre än 4 meter. Får dock inte vara högre än befintligt hus
.
  • Byggnadshöjd över 30 kvm (yttermått)
.
  • Ändring av ventilation, vatten och avlopp
.
  • Inredd boarea på del av carport.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter