Bygglov garage

Garage för en varm och torr bil

Funktionellt garage skapar en enklare vardag

Saknar du känslan av att hoppa in i en varm och torr bil under vinterhalvårets kallare dagar? Att slippa behöva skrapa rutor och borsta bort all snö? Den verkligheten kan bli din genom att bygga ett garage. Du får dessutom tryggheten för stöld på köpet då allt det viktigaste är inlåst året om. Är du en person som gillar att reparera bilar är garage också ett bra alternativ med tanke på det varma och behagliga klimatet och smidiga förvaringen som ett garage medför.

Vid byggnation av garage i anslutning till bostaden kommer reglerna gå under samma bestämmelser som vid en tillbyggnad och kommer då projekteras som en egen brandcell. Känner du dig kanske fundersam om det är ett garage eller en carport du vill ha? Läs gärna mer om fördelarna kring en carport då för att lättare ta ställning vad som passar just dig bäst.

Vilka regler gäller för fristående garage vid bygganmälan?

  • Byggnadshöjd får högst vara 4 meter
.
  • Byggnadsarea får högst vara 30 kvm (yttermått)
.
  • Placerad 4,5 meter från tomtgräns. Skulle du vilja ha en närmare gräns krävs ett skriftligt medgivande från berörda grannar.

Vilka regler gäller för garage i anslutning till bostad vid bygglov?

  • Byggnadsarea får högst vara 15 kvm (yttermått) om garaget ska gå under attefallsreglerna. Annars krävs ett bygglov på tillbyggnad.
  • Byggnadshöjd får inte vara högre än nock på befintligt hus
.
  • Garage i anslutning till bostaden måste byggas som en brandcell.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter