Bygganmälan friggebod

När du behöver ett extrarum

Friggebod för mer rum och yta

Friggebod är ett bra komplement till din fastighet och kan användas som både ett hobbyrum, kontorsrum eller som ett extra sovrum. Byggnaden är mångfunktionell och går att använda till mycket. Du kan antingen välja att bygga en friggebod på hela 15 kvm eller dela upp det till en friggebod på tex 10 kvm och ett förråd på 5 kvm. Det viktiga är att den sammanlagda arean inte är högre än 15 kvm. Skulle du behöva nyttja större yta är det ett attefallshus som är det mest passande alternativet för dig. Kom ihåg att du får bygga både en friggebod och ett attefallshus på fastigheten utan bygglov. Det vill säga en byggnad på 15 kvm och en annan på 30 kvm.

I de flesta beroende på kommun och område behöver du varken en bygganmälan eller ett bygglov för att bygga en friggebod om friggeboden följer reglerna nedan. Vi råder dig alltid att ta kontakt med din kommun om du känner dig osäker vad som gäller för just dig.

Vilka regler gäller för friggebod vid bygganmälan?

  • Taknockhöjden får högst vara 3 meter.
  • Det ska finnas ett befintligt en- eller tvåplansbostadshus på fastigheten
.
  • Den ska placeras i omedelbar näring till ett en- eller tvåbostadshus
.
  • Den ska vara fristående
.
  • Den ska placeras minst 4,5 meter från tomtgräns. Skulle du vilja ha en närmare gräns krävs ett skriftligt medgivande från berörda grannar
.
  • Sammanlagd area mellan en eller flera friggebodar får högst uppgå till 15 kvm.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter