Bygglov staket

Staket för ditt hus & din trygghet

Markera din tomtgräns med ett snyggt staket

Genom att sätta upp ett staket markerar du både snyggt och enkelt vart din tomtgräns går. Du skapar dessutom ett insynsskydd och en inhägnad för både barn och husdjur. Det finns med andra ord många bra anledningar till att skaffa ett staket och valen på färg och material är oändliga, det finns något för alla.

Vilka regler gäller för staket?

Staket som inte kräver bygganmälan eller bygglov


  • Staketet måste ha en genomskinlighet på minst 50%.
  • Staketet får inte vara högre än 1,1 meter.

Skulle inte kriterierna uppfyllas behöver det ansökas om ett bygglov.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet och vana att framställa dessa bygglovsritningar, och hjälper dig gärna att ta fram korrekta handlingar som enkelt och smärtfritt blir godkända hos kommunen.


Är det något särskilt jag som kund behöver skicka in vid min förfrågan till er?

För att snabba på handläggningstiden får du gärna skriva vilken kommun det är som gäller i din förfrågan och skicka med några enklare skisser eller bilder som underlättar för oss att förstå din vision. Vi kommer därefter kontakta dig så snart vi har möjlighet för att få bollen i rullning och få dig ett steg närmare ditt drömprojekt.

Vi på 2 Snickare vill att våra kunder ska känna sig prioriterade och att man kan luta sig tillbaka när man anlitar oss. Vi tar därför gärna hand om den större delen av bygglovsprocessen som vi vet att många kunder kan känna är både svår, tidskrävande och jobbig.

Vill du komma i kontakt med oss på annat sätt? Du är varmt välkommen att ringa oss på 018 – 14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter