Utbyggnad Uppsala

När du behöver ett extra rum.

Räcker inte kvadratmetrarna till? En tillbyggnad kan lösa problemet. 2 Snickare är ett byggföretag i Uppsala som kan hjälpa er att gå från idé till handling.

Bygg utbyggnad i Uppsala

Bygg ut med 2 Snickare.

Det kan vara en bra idé att se över möjligheterna för en utbyggnad innan man beslutar sig för att byta boende. Det är en praktiskt bra lösning som inte behöver kosta en förmögenhet. I huset gömmer det sig oftast många möjligheter för att utvidga boytan, vilket gör att många hellre bygger en utbyggnad istället för att flytta ifrån huset. Det är ett ekonomiskt bra alternativ som dessutom höjer värdet på din bostad.

Men det kan även finnas många andra anledningar till att bygga en tillbyggnad eller utbyggnad. Några av dessa kan vara att man just vill höja värdet på huset, få tillgång till en balkong eller att man vill ha ett härligt uterum som man kan avnjuta årets alla månader i, beroende på hur man väljer att isolera det. Ett tips är att se över hur markförhållandena för din fastighet ser ut där utbyggnaden planeras att utföras samtidigt som du planerar din utbyggnad. Du kan även passa på att se över om det går att få ihop utbyggnaden med fler lösningar som ger ett mervärde. Det kan exempelvis handla om att du sätter upp ett tak över uteplatsen eller en fin lekplats för barnen.

Bor du i Uppsala och är sugen på att göra en tillbyggnad eller utbyggnad? Kontakta oss på 2 Snickare!

Tillbyggnad eller utbyggnad – vad är skillnaden?

Det finns många begrepp inom tillbyggnad och det kan vara lätt att blanda ihop dessa. Några benämningar som liknar varandra är tillbyggnad och utbyggnad, vilket i praktiken är samma sak. Med det menar man att en utökning på byggnadens area sker och att man gör en förlängning av huset. Det finns även något som heter påbyggnad och underbyggnad, vilket är ungefär som det låter. En påbyggnad placeras ovanpå en konstruktion som redan existerar, och en underbyggnad är en byggnation som byggs nedåt. Detta kan vara i form av exempelvis en källare. Bygger du istället en påbyggnad kan det vara i form av ett till våningsplan eller taklyft på en enplansvilla, vilket också kan medföra att du lyckas fördubbla husets beboeliga yta.

tillbyggnad hantverkare Uppsala

Hur fungerar det med bygglov för en utbyggnad?

Det är lite olika vilka regler som gäller beroende på hur stort du väljer att bygga din utbyggnad. Planerar du att bygga utbyggnaden under 15 kvm behöver du inget bygglov, så länge den inte överstiger taknockshöjden på bostadshuset eller placeras närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Du behöver inget bygglov för detta då utbyggnaden går under attefallsregler. Viktigt att känna till är att du dock behöver skicka in en bygganmälan till din respektive kommun för att få ett godkännande. Processen för en bygganmälan är oftast mycket snabbare än när det gäller ett bygglov, vilket kan vara till fördel om du känner dig tidspressad.

Vad finns i detaljplanen?

Man kan även se över sin egen detaljplan som finns hos kommunen. I detaljplanen står det väsentlig information om just ditt hus. I detaljplanen finns det information om t. ex. tillåten boarea, vilka färger man får använda och om det är puts eller panel ditt hus ska ha. Vill man göra någon förändring på det estetiska kan man alltid ansöka om ett separat bygglov för just det. Detta är något vi kan hjälpa till med. Vi på 2 Snickare besitter god kunskap och erfarenhet av att framställa bygglovsritningar för tillbyggnader eller utbyggnader och hjälper gärna till med dina bygglovshandlingar.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter