Källarrenovering Uppsala

Lås upp din källares dolda potential.

Förknippar du källaren med ett utrymme i huset som du helst vill glömma? 2 Snickare kan förändra det, vi är specialister på källarrenovering i Uppsala. Inom kort är källaren familjens favoritrum.

Gör en källarrenovering i Uppsala med 2 Snickare

Ditt nya favoritrum.

Det är lätt att huset eller fastighetens källare blir en plats för avlastning och förvaring. Ett oinbjudande rum där säsongskläder, cyklar, flyttkartonger, skidor, pulkor, julpynt och diverse annat bråte staplats på varandra utan någon tanke. Inte sällan är det en grogrund för fukt, mögel och dålig lukt. Motsatsen till ett rum man frivilligt vill spendera sin tid i.

Men det behöver inte vara så. Faktum är att källaren tillhör ett av hemmets mest underskattade utrymmen. Vi hjälper dig att låsa upp din källares fulla potential. En källarrenovering eller källarkonvertering kan innebära många saker. Vad önskar ni? Ett nytt TV-rum, hobbyrum, sovrum, lekrum, förråd, matkällare, gästrum eller uthyrningsdel? Eller behöver ni ett extra badrum? Kanske drömmer ni om en plats för avkoppling, i form av en spa-avdelning?

Ni drömmer, vi bygger. Kontakta oss om ni vill göra en källarrenovering i Uppsala. Vi återkommer inom kort med en kostnadsfri offert.

Dränering av källare – varför är det viktigt?

Tyvärr är fuktskador och mögel vanligt förekommande i källare. En mardröm man vill undvika till varje pris. För att skapa ett torrt, varmt och behagligt klimat i källaren kan det krävas att källarens husgrund dräneras och isoleras utvändigt. På så vis kan man skapa en källare som det är möjligt att vistas i permanent. En husgrund behöver i regel dräneras efter ungefär 20-40 år för att bibehålla kvaliteten. En annan nyckel för att skapa en hälsosam och behaglig källarmiljö är att installera ett nytt ventilationssystem.

Hur går en dränering till?

När man dränerar gräver man ett dike runt huset där man sedan anlägger särskilda dräneringsrör och en textilduk. Saknar man detta finns det en risk att ytvatten lägger sig mot källarväggen eller husgrunden och ger upphov till förödande fuktskador. I samband med dräneringen bör även källarväggens kvalitet kontrolleras. Är de ordentligt fuktskyddade och isolerade? Har de skador? I sådant fall behöver väggarna nytt putsbruk och förses med dränerande isolerskivor anpassade för källarväggar som gör att källarväggen andas och är torr.

Misstänker du att ditt hus har en undermålig dränering? Var smart, ta tag i det omgående innan det uppstår större skador. 2 Snickare gör dräneringar i samband med källarrenovering i Uppsala.

Källarrenovering med ROT-avdrag.

Glöm inte att källarrenovering räknas som en ROT-tjänst, d.v.s. ett hantverksuppdrag som har rätt till skattereduktion. I slutändan är det inga småsummor det handlar om. Visste du att arbetskostnaden kan bli upp emot 30% billigare? Maxbeloppet ligger i dagsläget på 50 000 kronor per år och ägare till fastigheten eller lägenheten.

Oroa dig inte för pappersarbetet. Byggföretaget, det vill säga vi, sköter all kontakt med Skatteverket och ser till att du får det ROT-avdrag du har rätt till. Skattereduktionen dras direkt på fakturan.

Frågor om ROT? På den här sidan har vi samlat den viktigaste information.

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter