Bygga altan Uppsala

Förverkliga ditt utomhusprojekt.

Bygga altan, terrass eller balkong i Uppsala

Vi gör det lätt att bygga altan.

En mindre altan eller större terrass ger dig och hela familjen möjligheten att njuta i en privat oas under varma sommardagar och mysiga höstkvällar. Oavsett om du bygger en altan eller en terrass kommer du kunna spendera mycket och värdefull tid under årets härligaste dagar.

Alla gånger finns det tyvärr inte plats för en altan eller terrass, då är en balkong ett bra alternativ. Med en balkong får du också möjlighet och tillgång för mer utevistelse och likt både altan och terrass går den att dekorera väldigt mysig och trivsam. I dagsläget finns det många smarta möbler med smidiga förvaringsmöjligheter för dynor, kuddar och filtar. Kanske vill du även bygga till ett litet förrådsskåp på balkongen som äter mycket av den lösa dekoreringen såsom krukor, vattenkannor och verktyg.

Dags att bygga altan till huset i Uppsala? Kontakta oss redan idag!

Hur lång tid tar det att bygga altan eller terrass?

Tidsmässigt tar inte en byggnation för en altan och terrass så lång tid, är du sent ute är det oftast inte så farligt som det först kan verka. Förhoppningsvis hinner du få den färdigbyggd för att hinna avnjuta sommarens varmaste dagar. Välj till fördel ett hållbart material som står emot väder och vind bra, exempelvis en bra sortering av impregnerad trall. Det är ett beprövat, prisvärt och fint virke så länge en bra kvalité köps in. Är du osäker på vilket material som passar just dig är du varmt välkommen att kontakta oss för råd och tips.

Bygga balkonger som BRF

Är du däremot en bostadsrättsförening som vill bygga balkonger på fastigheten kräver det mer tid och planering, samt om det är fler privatpersoner inom samma förening som enskilt vill bygga balkonger. Ett tips kan då vara att bilda en grupp för de som är intresserade för att enkelt driva frågan vidare. Vi hjälper gärna till med byggnationen av balkong och har stor vana och erfarenhet av att hjälpa både privatpersoner och bostadsrättsföreningar men även företag med denna typ av projekt.

Bygg till ett altanräcke

Ska du bygga ett altanräcke på en redan befintlig altan eller terrass finns det vissa regler att förhålla sig till. Du behöver alltid ha ett räcke på en altan eller annan uppbyggd yta där personer ska vistas om det mäter mer än 0,5 meter över marken. Höjden på ett altanräcke ska vara mellan 0,9 och 1,1 meter. Om möjligt ska räcket helst gå i samma stil som huset och altanen för att smälta in så bra som möjligt. Det vanligaste materialvalen brukar vara trä eller smide.

Den tänkta funktionen är ofta avgörande när man ska bestämma vilken form och material som är passande i det enskilda fallet. Ska altanräcket endast fungera som en enkel avgränsning? Eller som källa till lä och skugga? Eller för att helt enkelt kanske avskärma tomten från omgivningen? När det kommer till säkerhet är det ofta smidesstaket som gäller. Det är ett staket som är mycket svårt att tränga igenom och som håller för stora påfrestningar. Det gör smidesstaket till ett bra val när ytan befinner sig på en hög höjd. Smidesstaket är stabilt och håller för påfrestningar lika bra, år efter år.

Hur fungerar det med bygglov, vad gäller?

Ska du bygga en altan, terrass, balkong eller inglasat uterum kan det vara så att du behöver ansöka om ett bygglov. Följande är några exempel på byggnationer som kräver bygglov:

  • För en däckaltan som är högre än 1,8 meter.
  • För ett altanräcke som är över 1,1 meter högt och där genomskinligheten är mindre än 50%.
  • Vid inglasning av uteplats under tak i direkt anslutning till ett hus, det räknas då som en tillbyggnad.

Ligger fastigheten utanför detaljplan behövs det oftast inget bygglov för en mindre tillbyggnad på ett en- eller tvåbostadshus. Bygg- och miljönämnden i din kommun kan svara på vad som gäller just din fastighet.

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter