Takläggning Uppsala

Allt du behöver veta om takarbeten.

Vi jobbar med takläggning i Uppsala.

Har det blivit dags för ett takbyte eller vill du kanske bara ge huset ett nytt utseende? Takläggning brukar kosta rätt stora pengar med tanke på den långa livslängden som medföljer. Bara för att det är gammalt behöver det inte alltid bytas ut, håller taket tätt och underhålls har du absolut möjlighet att spara pengarna för takbyte några år till.

För att vara säker att ditt tak inte läcker och orsakar större skador på ditt hus rekommenderar vi att gå igenom och kolla till taket en till två gånger per år. Undersök gärna taket två gånger per år om du har ett äldre tak för att hålla dig på den säkra sidan så du inte får oväntade och dyra överraskningar vid ett eventuellt läckage.

2 Snickare är din naturliga partner för takläggning i Uppsala.

Glöm inte undertaket.

Glöm inte vid ett takbyte att undertaket också är en viktig del för en hållbar takläggning. Undertaket består av materialskikten mellan takbeläggningen och takkonstruktionen. Har du redan eller väljer du takpannor som material brukar det vara råspont, takpapp, ströläkt och bärläkt som utgör ditt undertak. I vissa fall kan även masonitskivor användas istället för råspont till takpannor. Detta undertak fungerar och brukar till viss del även användas till plåttak. Ska du däremot lägga nytt tak på en ekonomibyggnad som stall eller maskinhall består undertaket oftast av den kondensduk som byggs ihop med enklare bärreglar. Kondensduk brukar även användas till byggnader som garage, carport och förråd.

Vad ska jag tänka på inför mitt takbyte?

I vanliga fall brukar man byta den befintliga takbeläggningen som ligger på taket istället för att byta ut till ett helt annat alternativ. Det finns många olika materialval med olika egenskaper och fördelar eller nackdelar att gå igenom innan du tar beslut för vilket takmaterial du vill ha till din takläggning. Planerar du att byta ut till ett helt nytt takmaterial eller ändra formen på ditt tak gäller det att tänka på om det finns vissa bestämmelser och regler att förhålla sig till. Några av dessa kan exempelvis vara färgvalet eller vikten på det nya materialet. Vilken kvalité vill man satsa på och behövs det ett bygglov för fasadförändring?

I de flesta fall när man byter ut sitt befintliga tak till ett annat alternativ än det som redan ligger behövs det ett bygglov. Ett bygglov behövs då det sker en fasadförändring på huset och denna bygglovsansökan ska skickas in till din kommun. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.

Vilka är de vanligaste takmaterialen?

Tegelpannor, betongpannor, takplåt och takpapp är alla idag vanligt förekommande takmaterial. Här kan du välja mellan många olika alternativ och egenskaper som passar just ditt hus och tak.

Vill du ha ett ekonomiskt material med riktigt lång hållbarhet? Då rekommenderar vi betongpannor. Söker du kanske istället ett material som kräver mindre underhåll och som inte belastar ditt tak med mycket vikt? Då är takplåt alternativet för dig. Vill du istället ha något som både är billigt och går snabbt att lägga samt klarar väldigt låga lutningar är det takpapp som är det bästa alternativet. Vi hjälper dig gärna med allt från råd och tips till utförande av arbete.

Vi har specialister som besitter god kompetens och erfarenhet för att utföra allt från bygglovsritningar och konstruktionsritningar till takstolsritningar och 3D-ritningar. Under byggets gång finns även alltid en projektledare som gärna besvarar dina frågor och funderingar.

Ett decennium av takläggning i Uppsala.

Då vi har mer än 10 års erfarenhet inom byggbranschen är vi och våra bygglovshandlingar väl igenkända på byggnadskontoret. Vi kan snabbt ta fram dina bygglovsritningar och hjälpa dig att få igenom din bygglovsansökan vid en ansökan om bygglov för fasadändring. Med oss får du alltid 10 års monteringsgaranti och upp till 30 års materialgaranti efter godkänd besiktning.

Dags att lägga nytt tak? Kontakta oss, vi är specialister på takläggning i Uppsala.

 

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter