De vanligaste fasadmaterialen

Ska ni välja trä, puts, tegel eller något helt annat? Valet av fasad handlar inte bara om utseende, det finns egentligen mängder av material för fasad men de vanligaste valen är trä, puts eller tegel. I vissa områden styr detaljplanen hur en fasad får se ut. Därför bör man alltid med att kolla vilken typ av fasad som är tillåtet i ert område innan det är dags att välja material och färg

Träfasad erbjuder stora möjligheter med form och färg men kräver också en del underhåll beroende på valet av färg och läge. Trä är lättarbetat, miljövänligt, enkelt att bygga och förändra, samt har god hållbarhet vid rätt skötsel med tvätt och målning.

Puts är ett fint estetiskt material och är mer underhållsfritt än trä. En putsad fasad håller i ca 50 år. Det är viktigt att välja rätt konstruktion och en erfaren entreprenör för att undvika fuktproblem och frostskador.

Tegel är ett fasadmaterial med flera hundra års livslängd. Tegelfasad kräver lätt men viktigt underhåll i form av reparation av murbruk. Lång hållbarhet och livslängd gör att tegel är ett bra miljöval, det står emot fukt bra och är i stort sett underhållsfritt.

Behöver du hjälp med din fasadrenovering?

Läs mer om våra tjänster inom fasadrenovering.

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter