Platta på mark, krypgrund & plintgrund

Det finns flera grundtyper att välja mellan och de lämpar sig olika bra för olika förutsättningar och projekt. De vanligaste typerna listas nedan:

Krypgrund har en stor fördel vilket är enkelheten och den relativt låga kostnaden. Det är viktigt att man väljer rätt isolerande grundelement som inte bara isolerar utan även säkrar mot fukt. Det blir en snygg grundsockel och möjligheten för dragning av installationer är mycket goda.

Platta på mark är en av de vanligaste och mest beprövade grundläggningarna i Sverige. Platta på mark medför en låg grundsockel som kan vara betydande när det finns begränsningar på byggnadshöjd hos t.ex. attefallshus. En platta på mark medför en välisolerad betongplatta som blir väldigt fuktsäker, och kan med fördel göras med ingjuten golvvärme. Värmeförlusterna blir mindre och kan bidra till en bättre totalekonomi.

Plintgrund är ett bra alternativ för enklare byggnader och är dessutom billigt. Plintgrunden lämpar sig väldigt bra om huset man ska bygga ligger på ojämn mark eller berg.

Våra samarbetspartners.

Kom igång med ditt projekt

Går du i byggtankar?

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert!

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

När du skickar din förfrågan godkänner du att vi sparar dina uppgifter