Kontruktionsritning2snickare 2

Bygglov och bygglovshandlingar

Bygglovshandlingar

Bygglov krävs i de flesta fall men det är inte alltid det gör det, har du koll om du behöver det? Några av de första stegen när man ska bygga om, bygga till eller bygga nytt är att ta fram bygglovshandlingar och kontakta kommunens byggnadsnämnd. Detta är något som vi gärna hjälper dig med, klicka här för att se om ditt projekt är bygglovspliktigt. Vi har specialister som besitter god kompetens och erfarenhet för att utföra alla typer av ritningar, konstruktionshandlingar och 3D-ritningar. Under byggets gång finns dessutom alltid en projektledare med som gärna besvarar dina frågor och funderingar!

Arkitektritningen påbörjas

Vi som företag kommer ut på ett kostnadsfritt platsbesök och lyssnar på dina tankar och idéer om ditt projekt. Efter mötet skickas en offert ut innan den riktiga arkitektritningen påbörjas. Sedan går vi tillsammans igenom planritningen och boytan samt det ytliga av fasaden som fönster och dörrar. Vi stämmer av om några justeringar behöver göras innan vi går vidare till nästa steg. Väl i nästa steg går vi igenom det visuella som vart duschen ska vara placerad eller hur stort kök som önskas. Det sista steget i processen är att fastställa allt på ritningen innan vi gör om den till en bygglovsritning. Denna bygglovsritning skickas sedan till Byggnadskontoret i din kommun för att bli granskad och godkänd.

Hur går bygglovsprocessen till?

Vid en ansökan om bygglov är det mycket man måste tänka på och dokument kan lätt glömma att tas fram. Vart tar man fram dessa dokument, och behövs verkligen ett bygglov eller räcker det med en enkel bygganmälan? Stressa inte upp er över alla dessa frågor, vi på 2 Snickare hjälper er gärna med processens alla moment.

Vad krävs av dig som kund?

Ett av de första stegen man behöver göra när man ska ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan är att ta fram befintliga ritningar. Dessa handlingar hämtas på Byggnadskontoret eller på Stadsarkivet i din kommun. Vi på 2 Snickare hjälper er gärna med att ta fram berörda ritningar. Vi kan även vid förfrågan göra nya arkitektritningar som behövs får att få bygglov. Vi har egna konstruktörer och arkitekter i företaget.

Vad kräver kommunen?

I vissa fall kan kommunen kräva en konstruktionsritning, dvs en ritning på hur bygget ska utföras. Då vi har egna konstruktörer är detta något vi gärna hjälper dig med på förfrågan. Ibland efterfrågas även övriga dokument så som markritningar och VVS-ritningar samt egenkontroller.

Varför du ska välja oss

Att vi är totalentreprenad innebär att vi är med dig under hela ditt husprojekt, från idé till genomförande hela vägen till inflyttning. Alla våra bygglovsritningar ritas och skräddarsys utifrån dina egna önskemål men känner du att du behöver hjälp med tips och idéer finns vi självklart här för dig. För våra kunders trygghet besiktar vi även alla våra större och mer kritiska arbeten och alla väsentliga garantier för projektet ingår givetvis och börjar gälla efter godkänd besiktning.

Kostnadsfria offerter och hembesök

Hos oss på 2 Snickare i Uppsala ingår alltid kostnadsfria offerter och hembesök. Här har du möjligheten att lugnt gå igenom med oss på plats vad du vill få gjort i hemmet och oftast vid de mindre projekten kan du få ett uppskattat pris redan på plats.

Virke av högsta klass

Vi köper in allt vårt virke från norra Sverige. Alltså arbetar vi endast med material av bästa kvalitet som har lång livslängd! I detta ingår även alltid leverantörsgarantier, dvs att om något oväntat skulle inträffa så kommer leverantören ut själv och åtgärdar felet. Om annat så står leverantören själv för hela kostnaden för att få felet åtgärdat.

Säkerhet vid betalningar

Vi på 2 Snickare använder oss av lyftplan, dvs tar vi aldrig betalt för hela projektet innan en opartisk besiktningsman godkänt det. Vi tar dessutom aldrig ut några förskottsbetalningar från våra kunder, istället skickar vi fakturor vartefter olika delar i arbetet är slutfört. Sista delen av betalningen sker inte förrän bygget är besiktigat och godkänt. Detta erbjuder vi våra kunder för att skapa en trygghetsrelation!

Vi tar ansvar

Vi arbetar med entreprenadform ABS 09 eller Hantverkarformuläret -17 som underlag för alla våra byggentreprenader mot konsumenter. Vi lämnar garantier upp till 2 år oavsett entreprenadform och tar ansvar i upp till 10 år.

Alltid kostnadsfri besiktning

När byggnationen är slutförd görs alltid en kostnadsfri besiktning på våra större och mer kritiska arbeten. Denna utförs av en opartisk besiktningsman inbokad utav er som kund och det är efter att bygget är besiktigat och godkänt som eventuella garantier börjar att gälla.

Egna konstruktörer och arkitekter

Ska du bygga om, till eller ut och behöver en ritning av projektet? Vi hjälper dig gärna vid förfrågan! Vi besitter kunskapen att kunna utföra alla sorters ritningar, däribland konstruktionsritningar, arkitektritningar, 3D-ritningar och fysiska modeller av 3D-ritningar. Vi kommer gärna ut på ett kostnadsfritt platsbesök för att tillsammans med er skissa upp och gå igenom det kommande projektet. Därefter lämnas en offert till er som behöver ett godkännande innan den riktiga ritningen kan påbörjas!

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB