2plåttak

Tips vid val av takmaterial

Materialgaranti

Vi lämnar alltid upp till 30 års materialgaranti efter godkänd besiktning. Vi bjuder alltid på en kostnadsfri besiktning utförd av en opartisk besiktningsman inbokad utav dig som kund. Så ska du lägga om ditt tak är vi på 2 Snickare ett bra val för dig då vi har trygga garantier på både material och arbete.

Då det finns en uppsjö av olika takmaterial och kan det vara svårt att veta vad som passar just ditt hus bäst. Är det kanske betongpannor, plåttak eller det mer klassiska lerteglet? Vi har lång erfarenhet och hjälper dig gärna att se över vad som passar ditt hus bäst. Här nedan kan du läsa relevant information om olika takmaterial tills dess.

Tegelpannor är tillverkade i lera och är alltså av keramiskt material, och man ser det oftast på estetiska och äldre byggnader. Några fördelar med tegelpannor är att det ger ett livfullt intryck och en lång livslängd.

Betongpannor som utformas av betong med mycket hög kvalitet och finns i en mängd olika utseenden och former. Takpannor i detta material har som regel en särskild flerårig frostgaranti som försäkrar att materialet inte spricker vid låga temperaturer. Betongpannor blir oftast både billigare och går snabbare att lägga än tegelpannor.

Plåttak finns också som materialval, dock är det relativt dyrt men det kommer också med en mängd fördelar. Detta material är lättare än både betong och tegelpannor och har en glattare yta vilket gör att mossa och alger inte får lika bra fäste, dessutom rasar snön lättare av.

Vi är med er hela vägen

Vid totalentreprenad innebär det att vi är med dig under hela ditt husprojekt. Vi är med från idé till genomförande hela vägen till inflyttning. Vi på 2 Snickare i Uppsala besitter dessutom kompetensen och erfarenheten att utföra egna konstruktions- och arkitektritningar, vid förfrågan hjälper vi dig gärna att förverkliga dina tankar och idéer.

Att ha konstruktören och arkitekten i samma företag som våra hantverkare anser vi vara väldigt fördelaktigt då det skapar en lugn och trygg känsla för alla parter. Du kommer då kunna ha en och samma kontakt genom hela projektets gång vilket kommer spara dig mycket tid.

Efter avslutat arbete genomförs alltid en kostnadsfri besiktning av en opartisk besiktningsman där det är du som kund som utser besiktningsmannen. Efter att byggnationen är godkänd börjar eventuella garantier att gälla.

Bra att känna till inför din takrenovering

Om du byter till en annan typ av takbeläggning måste du kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun eftersom en förändring av husets utseende kan kräva bygglov. Detta är något som vi på 2 Snickare kan hjälpa dig med!

Varför du ska välja oss

Att vi är totalentreprenad innebär att vi är med dig under hela ditt husprojekt, från idé till genomförande hela vägen till inflyttning. Alla våra bygglovsritningar ritas och skräddarsys utifrån dina egna önskemål men känner du att du behöver hjälp med tips och idéer finns vi självklart här för dig. För våra kunders trygghet besiktar vi även alla våra större och mer kritiska arbeten och alla väsentliga garantier för projektet ingår givetvis och börjar gälla efter godkänd besiktning.

Kostnadsfria offerter och hembesök

Hos oss på 2 Snickare i Uppsala ingår alltid kostnadsfria offerter och hembesök. Här har du möjligheten att lugnt gå igenom med oss på plats vad du vill få gjort i hemmet och oftast vid de mindre projekten kan du få ett uppskattat pris redan på plats.

Virke av högsta klass

Vi köper in allt vårt virke från norra Sverige. Alltså arbetar vi endast med material av bästa kvalitet som har lång livslängd! I detta ingår även alltid leverantörsgarantier, dvs att om något oväntat skulle inträffa så kommer leverantören ut själv och åtgärdar felet. Om annat så står leverantören själv för hela kostnaden för att få felet åtgärdat.

Säkerhet vid betalningar

Vi på 2 Snickare använder oss av lyftplan, dvs tar vi aldrig betalt för hela projektet innan en opartisk besiktningsman godkänt det. Vi tar dessutom aldrig ut några förskottsbetalningar från våra kunder, istället skickar vi fakturor vartefter olika delar i arbetet är slutfört. Sista delen av betalningen sker inte förrän bygget är besiktigat och godkänt. Detta erbjuder vi våra kunder för att skapa en trygghetsrelation!

Vi tar ansvar

Vi arbetar med entreprenadform ABS 09 eller Hantverkarformuläret -17 som underlag för alla våra byggentreprenader mot konsumenter. Vi lämnar garantier upp till 2 år oavsett entreprenadform och tar ansvar i upp till 10 år.

Alltid kostnadsfri besiktning

När byggnationen är slutförd görs alltid en kostnadsfri besiktning på våra större och mer kritiska arbeten. Denna utförs av en opartisk besiktningsman inbokad utav er som kund och det är efter att bygget är besiktigat och godkänt som eventuella garantier börjar att gälla.

Egna konstruktörer och arkitekter

Ska du bygga om, till eller ut och behöver en ritning av projektet? Vi hjälper dig gärna vid förfrågan! Vi besitter kunskapen att kunna utföra alla sorters ritningar, däribland konstruktionsritningar, arkitektritningar, 3D-ritningar och fysiska modeller av 3D-ritningar. Vi kommer gärna ut på ett kostnadsfritt platsbesök för att tillsammans med er skissa upp och gå igenom det kommande projektet. Därefter lämnas en offert till er som behöver ett godkännande innan den riktiga ritningen kan påbörjas!

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB