2snickare altan pool..

ALTAN, TERRASSER OCH BALKONGER

ALTAN, TERRASSER OCH BALKONGER

Visste ni att det finns altaner som aldrig ger ifrån sig stickor? Jo, det är sant! Underhållsfritt är det dessutom och vi pratar då givetvis om kompsittrall. Så fokusera istället på det som altanen egentligen är, en naturlig samlingsplats för hela familjen. Njut av middagar ute i värmen och samla på er frisk luft och massor av D-vitamin!

MATERIALVAL

Det mest klassiska att bygga en altan är med gröntrall/tryckimpregnerad trall som är ett billigare alternativ. Detta träslag kan behöva impregneras då och då för att hålla sitt utseende och behöver därför lite extra omvård. Vi brukar även arbeta med de exklusivare träslagen så som Cumarotrall, Ektrall och Lärktrall. Fördelarna med dessa träslag är de är underhållsfria och har en lång hållbarhet. Det finns en hel del olika material att välja mellan och är du osäker vad som passar just er så hjälper vi er gärna!

Komposittrall är ett annat bra underhållsfritt alternativ. Fördelen med detta material är att det inte lämnar ifrån sig några stickor då det är gjort av plast. Man slipper även skruva i trallen ovanifrån när man monterar den. Man fäster det istället med clips i bjälklaget för att sedan enkelt klicka fast det.

Vi på 2 Snickare i Uppsala har specialister som endast arbetar med trädäck så som altaner, terrasser och balkonger. Det finns en hel del olika material av välja mellan och är du osäker vad som passar just er så hjälper vi er gärna!

NÄR BEHÖVER MAN SÖKA BYGGLOV?

Något som kan vara bra att känna till om man ska bygga en altan, uteplats eller ett inglasat uterum är att du kan behöva söka bygglov. Detta är något som vi på 2 Snickare har stor vana vid då vi sökt bygglov åt våra kunder i Uppsala i över 10 år.

Ett bygglov krävs alltid i följande fall:

  • För en däckaltan som är högre än 1,8m.
  • För ett altanräcke som är över 1,8m högt och där genomskinligheten är mer än 50% (altanräcket räknas då som plank). Altanräcket får alltså vara max 1,8m högt och vara minst 50% genomskinligt annars krävs bygglov för det.
  • Vid inglasning av uteplats under tak i direkt anslutning till ett hus då det räknas som en tillbyggnad.

Om din fastighet ligger utanför detaljplan behöver du oftast inget bygglov för en liten tillbyggnad på ett en- eller tvåbostadshus eller en komplementbyggnad. En sådan tillbyggnad kan vara ett inglasat uterum. Bygg och miljönämnden i din kommun kan svara på vad som gäller just din fastighet och det är även något vi på 2 Snickare enkelt kan hjälpa er med!

VARFÖR NI SKA VÄLJA OSS

Vi arbetar med material från norra Sverige, vilket är av högsta klass med lång livslängd. Vi har en arbetsledare med på plats under hela arbetets gång som antecknar byggets alla moment. Han är väl insatt i just ert projekt och kan därför lätt svara på alla era frågor och funderingar!

Här nedan finner ni fler fördelar om oss!

KOSTNADSFRIA OFFERTER OCH HEMBESÖK

Hos oss på 2 Snickare i Uppsala ingår alltid kostnadsfria offerter och hembesök. Här har du möjligheten att lugnt gå igenom med oss på plats vad du vill få gjort i hemmet och oftast vid de mindre projekten kan du få ett uppskattat pris redan på plats.

Virke av högsta klass

Vi köper in allt vårt virke från norra Sverige. Alltså arbetar vi endast med material av bästa kvalitet  som har lång livslängd! I detta ingår även alltid leverantörsgarantier, dvs att om något oväntat skulle inträffa så kommer leverantören ut själv och åtgärdar felet. Om annat så står leverantören själv för hela kostnaden för att få felet åtgärdat.

GARANTIER

Vi på 2 Snickare är väldigt måna om våra kunder och just därför erbjuder vi upp till 2 års garanti på våra projekt. Tryggheten i en kundrelation är för oss väldigt viktigt och vi vill att ni ska kunna luta er tillbaka medan projektet utförs men även tiden efteråt.

3D RITNINGAR

Vi besitter kunskapen av alla typer av ritningar och så då även 3D ritningar. Vi hjälper gärna till på förfrågan att skapa en sån realistisk bild av projektet som möjligt då det kan vara svårt att se slutresultatet ritat svart och vitt på ett papper. Med en 3D ritning tar du möjligheterna till en helt ny nivå!

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB