Fasad och Fasadrenovering

Fasadval

Ska ni välja trä, puts, tegel eller något helt annat? Valet av fasad handlar inte bara om utseende, det finns egentligen mängder av material för fasad men de vanligaste valen är trä, puts eller tegel. I vissa områden styr detaljplanen hur en fasad får se ut. Därför börjar man alltid med att kolla med kommunen vilken typ av fasad som är tillåtet enligt detaljplanen i ert område innan det är dags att välja material och färg.

Vanligaste fasadmaterial

  • Trä – En träfasad erbjuder stora möjligheter med form och färg men kräver också en del underhåll beroende på valet av färg och läge. Trä är lättarbetat, miljövänligt, enkelt att bygga och förändra, samt har god hållbarhet vid rätt skötsel med tvätt och målning.
  • Puts – Är ett fint estetiskt material och är mer underhållsfritt än trä. En putsad fasad håller i ca 50 år. Det är viktigt att välja rätt konstruktion och en erfaren entreprenör för att undvika fuktproblem och frostskador.
  • Tegel – Tegel är ett fasadmaterial med flera hundra års livslängd. Tegelfasad kräver lätt men viktigt underhåll i form av reparation av murbruk. Lång hållbarhet och livslängd gör att tegel är ett bra miljöval, det står emot fukt bra och är i stort sett underhållsfritt.

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.