Krävs det bygglov? Räcker det med en bygganmälan? Slipp huvudvärken, vi gör processen smidig och hjälper dig med pappersarbetet.
Om det ska byggas, måste det först ritas. 2 Snickare har lång erfarenhet av att framställa fackmannamässiga bygglovsritningar.
Sol, lek eller familjemiddag under gnistrande sommarkvällar – ge huset guldkant med en ny altan. En snabb och enkel lösning att få mer yta för aktiviteter och sociala möten.
Behov av mer utrymme? Bygg bygglovsfritt! Attefallshus är en komplementbostad på maximalt 30 kvm som du bestämmer syftet för – hyr ut, inred som gäststuga eller varför inte ett tonårsrum?
Vill du bygga en tillbyggnad eller en öppen planlösning? Tänk på att det i vissa fall kan krävas att husets bärande konstruktioner måste ändras. Våra experter hjälper er att ta fram bygglovsritningar och dimensioneringsunderlag som snabbt leder till en godkänd bygganmälan.
Drömmer du om den perfekta sommarstugan? Förståeligt. Osäker på hur man kommer igång? 2 Snickare har mångårig erfarenhet av att rita och bygga fristående bostads- och fritidshus.
Skydda din bil från vädrets makter, bygg en carport. Välj mellan en fristående konstruktion eller som en naturlig förlängning av huset. Vi reder ut vad som kräver bygglov respektive bygganmälan.
Huvudentrén sätter ofta tonen för intrycket av byggnaden. Genom att uppföra en farstu, farstukvist eller skärmtak får huset en välkomnande känsla.
Dags att ge fasaden ett lyft? Om ni överväger att exempelvis byta färg, fasadbeklädnad, taktäckningsmaterial, fönster, dörrar eller balkonger så krävs det bygglov. Hitta bygglovsritningar här.
Släpp in mer naturligt ljus och förbättra utsikten med nya fönster. Kom ihåg att nästintill alla förändringar som rör fönster är bygglovspliktiga. 2 Snickare guidar dig rätt och tar fram bygglovsritningar.
Friggeboden har blivit en svensk klassiker. Visste du att den är bygglovs- och anmälningsbefriad om den inte överskrider 15 kvm?
Ett garage kan se ut på många olika sätt och ha många användningsområden. Oavsett vad du har för vision så vet vi vilka bygglovshandlingar som krävs.
Välkommen till husets nya favoritrum. Upplev känslan av att vara utomhus, fast i inomhusmiljö. Tips: bygger du ett uterum som är mindre än 15 kvm räcker det många gånger med en bygganmälan.
Saknar ni en tydlig tomtgräns? Överväg att upprätta en mur som markerar gränsen. Ett annat alternativ är att bygga en stödmur som sömlöst smälter in i trädgården.
Jobbigt mycket insyn från grannarna? Ett högt staket eller plank kan lösa problemet. Vi matchar färg, material och form så det passar med husets design.
En takkupa är ett estetiskt tilltalande sätt att öka ljusinsläppet och storleken i huset. Njut av den nya takhöjden och ett vackrare hus. Klicka vidare för att hitta bygglovshandlingar.
Alla behöver tak över huvudet. Takstolarna är det som bär upp taket, d.v.s. konstruktionen på själva taket. Dessa byts i regel ut vid en takrenovering av estetiska eller praktiska skäl.
Ibland räcker helt enkelt inte ytan till där hemma. Då kan det vara på sin plats att göra en tillbyggnad på huset. Vi har koll på vilka byggregler som gäller och hur bygglovsritningarna ska se ut.
Det inte alla som känner till det, men inte sällan behövs det bygglov när en ny ytter- eller altandörr ska monteras eller målas om.
Börjar utrymmet tryta där hemma? Då är det kanske läge att bygga ett förråd. Vi tar fram bygglovsritningar för både fristående och integrerade förråd.
En sommarstuga att fly till när vädret tillåter. Eller en fjällstuga som är nära liften. Oavsett vad ni drömmer om kan vi rita det.
Behöver du bygglovsritningar eller handlingar?
Söka bygglov eller bygganmälan? Då är arkitektritningar en nödvändig del av ansökningsprocessen som noga illustrerar hur huset kommer se ut efter att den sista spiken är inslagen. Något vi lyckligtvis är proffs på.
När behövs egentligen en konstruktionsritning? Det beror på vilken typ av ut- eller tillbyggnad som planeras att genomföras. Ett dokument som de flesta kommuner kräver för att ge projektet grönt ljus.
För att bygglovsansökan ska bli komplett behöver du en ritning som visar planlösningen ovanifrån, d.v.s. en planritning. Vi hjälper dig att få överblick.
Det är inte bara insidan som räknas, i alla fall när man ansöker om bygglov. Om du planerar att göra väsentliga fasadändringar krävs det en detaljerad fasadritning.
Varför behövs en sektionsritning? En skalenlig sektionsritning visar byggnaden i genomskärning. Ett snitt för att visa hur projektet kommer påverka vånings- och rumshöjden.
Vad kommer finnas på tomten när byggdammet lagt sig? Situationsplanen är en karta som som illustrerar fastigheten, dess byggnader och omgivningen.
Står ni inför en takrenovering? Vill ni gå från låglutande tak till sadeltak? Då krävs det att konstruktionen som bär upp taket, takstolarna, ändras i grunden.
Sugen på öppen planlösning? Vill ni skapa fler rum? Oavsett om ni vill riva, flytta eller bygga väggar så kan det krävas bygglovshandlingar.
Så jobbar vi
Hur skapar vi bygglovsritningar?
På 2 Snickare gör vi det mesta inom bygg, vi projekterar för arkitekt-, konstruktions- och bygglovsritningar i Uppsala. Vi kan även bistå med särskilda beräkningar som kommuner skulle kräva, exempelvis U-värde. Tillbyggnader, attefallshus, fasadförändringar, planlösningar, sektionsritningar, situationsplaner eller konstruktionsritningar för mer komplicerade bygglovsansökningar – inget projekt är för svårt för oss.
3D-modeller ger ritningarna liv
Penna och papper i all ära, vi är ett byggföretag som utnyttjar samtidens tekniska möjligheter. Genom att projektera alla ritningar, handlingar och vyer i 3D-modeller underlättas visualiseringen och du får interaktiv överblick av projektets omfattning. 3D-modellen för projektet levereras i PDF-format och gör att du kan snurra och observera objektet. När du är nöjd gör vi om förslaget till giltiga bygglovsritningar som gör din ansökan redo.
Vill du att vi även tar oss an själva byggandet? Efter att kommunen godkänt bygglovsansökan gör vi gärna ett nytt platsbesök där vi vå går igenom projektet med dig och presenterar en kostnadsfri offert. Vi tar bort en del av kostnaden för framtagningen av bygglovshandlingar när vi får bygguppdraget.