2 Rot 2Snickare

Rotavdrag

Rotavdrag

Rotavdrag det vill säga renovering, ombyggnad & tillbyggnad är ryggraden i vårt företag! Det roliga med Rotarbeten är att den ena dagen inte är den andra lik. Vad som verkligen krävs är ett evigt problemlösande och en nära kontakt med kunden.

Klicka här för Skatteverkets information angående Rotvdrag.

För vilka typer av arbeten kan man göra Rotavdrag? Klicka här för Skatteverkets beskrivning.

Se Våra tjänster för arbeten vi utför

Vad är ROT?

Ni kan få göra rotavdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt om- och tillbyggnad. Rotavdrag innebär att ni kan göra ett skatteavdrag på arbetskostnaden på 30% upp till 50 000kr per person och år.

50 000 kronor per person!

Rotavdrag är kopplat till den enskilda individen. Är man två delägare i huset/bostadsrätten kan hushållet få en maximal skattereduktion på 2 x 50 000 kronor/år, precis som tidigare. Tidigare var du tvungen att köpa arbete för 100 000 kronor för fullt utnyttjande av rotavdraget, 2016 måste du ha en arbetskostnad på 167 000 kronor för att utnyttja rotavdraget fullt ut.

Får jag rotavdrag?

Hur mycket du kan ta del av ert rotavdrag hänger ihop med din inkomst och hur mycket du skattar. Du måste ha betalat motsvarande summa i skatt under året som du vill göra avdrag på.

Vad täcks av rotavdraget?

Man bör veta att det inte är alla arbeten som täcks av rot. Enklast att ta reda på det är att kontakta en seriös hantverkare eller Skatteverket. Avdraget gäller enbart arbetskostnaden, inte material, och företaget som anlitas ska ha en F-skattsedel.

Skatteavdrag direkt

Köparen får skattereduktionen direkt vid betalning. Inom ramarna för maximalt avdrag skall köparen betala halva arbetskostnaden inklusive momsen till företaget som utfört arbetet. Det är företaget som ska begära rotavdraget.

Gäller inte nybyggnation

Precis som tidigare måste huset måste ha några år på nacken för att rot-avdrag ska tillåtas. Du får inget rot-avdrag för att bygga nytt, bygga om eller bygga till ett hus som är yngre än fem år.

Trädgård

Endast om markarbeten krävs för att dra ledningar/kablar in i huset får rot användas. Och om ett träd är i vägen för en tillbyggnation tillåts rutavdrag för trädfällning. Vanligt trädgårdsarbete går under rut.

Garage / Uthus / Carport

Om garaget/uthuset/carporten byggs ihop med bostadshuset och har en dörr emellan gäller rot, inte annars.

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Vill du komma i kontakt med oss?

Alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.