Staket

Det är vanligt att man vill sätta upp ett staket på sin tomt för att markera sin tomtgräns, men det kan även sy ihop helheten med husets design. Det finns massvis med olika val kring staket, exempelvis färg och material. Vi hjälper er gärna om ni är osäkra på vilka alternativ som blir bäst för er! Oftast behövs det inget bygglov för att sätta upp staket men det finns regler att förhålla sig till. Vi har här nedan listat det krav som finns för att få bygga ett staket helt utan bygglov eller bygganmälan.

Vi erbjuder alla våra ritningstjänster till ett fast pris!

Staket som inte kräver bygganmälan eller bygglov

  • Staket får inte vara högre än 1,1 m
  • Staketet måste ha en genomskinlighet på 50%

Uppfylls inte kriterierna ovan för ert tilltänkta staket, plank, mur eller stödmur behövs det ansökas om bygglov. Bygglovet prövas enligt gällande detaljplan eller andra bestämmelser i området. Kontakta er kommun för att ta reda på vad som gäller er fastighet.

För att placera mur eller plank närmare tomtgräns än 4,5 m krävs skriftligt medgivande från berörda grannar.

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta vill vi gärna ha med i förfrågan för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket som möjligt för dig.

Vi på 2Snickare är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen utöver själva byggandet. Det går givetvis också bra att beställa endast bygglovshandlingarna om så skulle önskas, men vi erbjuder hela paketet så att du som kund ska kunna känna dig så trygg som möjligt med att ha samma företag som både ritar och bygger ditt projekt.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 018-14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fråga mig!

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare
Emil Holm

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB