Farstu, farstukvist eller skärmtak

Ska du bygga en farstu, farstukvist eller skärmtak? Har du koll på vad som gäller?

En farstukvist byggs alltid framför huvudentrén till byggnaden, oftast är det en veranda med tak över. Skärmtak är ett mindre tak som sitter ovanför ytterdörren för att tex skydda dörren mot regn. Då det sker en fasadändring vid byggnation av en farstukvist eller skärmtak krävs det oftast ett bygglov. Du behöver då rådgöra med er kommun vad som gäller i ert område.

En farstu är placerad som en farstukvist fast den är inbyggd med väggar, bjälklag, fönster och entrédörr. En farstu sitter precis som en farstukvist i anslutning till huvudentrén. En farstu går under samma regler som tillbyggnad som ni kan läsa mer om här.

Vi erbjuder alla våra ritningstjänster till ett fast pris!

Farstukvist som kräver bygganmälan

  • Mindre bruttoarea än 15 kvm (yttermått)
  • Byggnadshöjd lägre än nock på huvudbyggnad

Farstukvist som kräver bygglov

  • Större bruttoarea än 15 kvm (yttermått)

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta vill vi gärna ha med i förfrågan för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket som möjligt för dig.

Vi på 2Snickare är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen utöver själva byggandet. Det går givetvis också bra att beställa endast bygglovshandlingarna om så skulle önskas, men vi erbjuder hela paketet så att du som kund ska kunna känna dig så trygg som möjligt med att ha samma företag som både ritar och bygger ditt projekt.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 018-14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB