Carport

Vi har byggingenjörer som gärna hjälper er med era carport ritningar inför ert kommande projekt! Vi utför carport ritningar helt efter våra kunders önskemål men vi kan likväl själva skapa en ritning utifrån våra egna idéer och förslag om kund vill ha hjälp och input med handlingarna inför sitt bygglov eller bygganmälan.

Vi hjälper er!

Är ni osäker om det är ett bygglov eller en bygganmälan som rör ert carport projekt? Vi är vana att vägleda våra kunder för att få fram rätt handlingar så rådfråga gärna oss! Något att tänka på är att ni alltid behöver ett beviljat startbesked innan ni får påbörja byggnationen.

En carport kan antingen byggas fristående eller ihopsatt med huset. Sitter den ihop med huset kallas det för komplementbyggnad och är den fristående kallas den för tillbyggnad. Vi har listat olika kriterier här nedan för att ni enklare ska veta om det är ett bygglov för er carport ni ska ansöka om eller en bygganmälan.

Bygganmälan för fristående byggnad:

  • Byggnadsarea max 30 kvm (utvändiga mått)
  • Byggnadshöjd max 4 m
  • Placerad 4,5 m från tomtgräns, närmare gräns kräver skriftligt medgivande från grannar

Bygganmälan för komplementbyggnad:

  • Byggnadsarea max 15 kvm (utvändiga mått)
  • Byggnadshöjd inte högre än nock på befintligt hus
  • Bygglov för fristående carport eller carport mot befintligt bostadshus

Uppfyller inte den tilltänkta carporten kriterierna för bygganmälan krävs det en bygglovsansökan. Önskar ni bygga till exempel en carport större än 25 kvm prövas er bygglovsansökan mot gällande detaljplan. Även andra lokala bestämmelser i området kan ses över. Kontakta kommunen för att ta reda på om ni bor i detaljplanerat område och vad som gäller för er fastighet. 

 

Ett krav som är vanligt inom detaljplanerade områden är att en viss procent av fastighetens area får bebyggas. Vanligtvis mellan 20-30% av tomtarean.

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.