Stort bostadshus

Bostadshus och fritidshus

Går du i tankarna på att bygga ditt alldeles egna hem? Vi skapar gärna dina kommande bostadshusritningar. Våra byggingenjörer finns här för att förverkliga dina husdrömmar!

Vi kan skapa dessa ritningar helt efter våra kunders önskemål och göra anpassningar och komma med tips och råd rent byggtekniskt, ekonomiskt och tillgänglighetmässigt för utformningen av huset.

Vi hjälper dig även att hålla dig inom ramen för vad detaljplanen tillåter om huset ska byggas inom detaljplanerat område. Bygglovshandlingar och ritningar för nybyggnad av en- och tvåbostadshus är en av de mest omfattande bygglovsansökningarna man kan göra. Det är ofta många fler dokument och handlingar som ska in för att få beviljat startbesked än vad som står enligt checklista för bygglov. Ritningar som kan krävas av kommunen för startbesked är till exempel konstruktionsritningar, installationsritningar på vatten, avlopp och ventilation.

När vi tar fram ritningar för bygglov av bostadshus följer vi din kommuns checklista för vilka handlingar som krävs, skulle sedan just din fastighet kräva ytterligare ritningar eller handlingar hjälper vi dig att ta fram dessa. Vi är med dig hela vägen till att du får startbesked.

Vi erbjuder alla våra ritningstjänster till ett fast pris!

Bygglov nybyggnad en- och tvåbostadshus

  • Byggnaden måste anpassas efter gällande detaljplan om området är detaljplanerat
  • Höga krav på ritningar och byggnadskvalitet
  • Ritningar för installationer, mark och konstruktion kan behövas
  • Huset måste vara tillgänglighetsanpassat
  • Utredningar för buller, energi och markförhållanden kan behövas

Bygglov fristående fritidshus

  • Ofta mindre hus
  • Kräver inte lika många handlingar och ritningar
  • Befinner sig ofta utanför detaljplanerade områden
  • Har ofta inte samma krav på byggkvalitet som en permanentbostad

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta vill vi gärna ha med i förfrågan för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket som möjligt för dig.

Vi på 2Snickare är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen utöver själva byggandet. Det går givetvis också bra att beställa endast bygglovshandlingarna om så skulle önskas, men vi erbjuder hela paketet så att du som kund ska kunna känna dig så trygg som möjligt med att ha samma företag som både ritar och bygger ditt projekt.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 018-14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB