Planlosning

Ändrad planlösning

Att ändra en befintlig planlösning eller att skapa en helt ny planlösning inför ett husbygge kan vara väldigt spännande! Det är många tankar och idéer som ska bollas fram och tillbaka tills man når ett slutresultat som känns bra. Det är samtidigt väldigt många regler och krav att förhålla sig till när en gammal planlösning som inte uppfyller dagens standard ska ändras väsentligt.

Våra byggingenjörer hjälper dig gärna om du behöver ritningar för ändrad planlösning. Ritningarna som krävs för ändrad planlösning är oftast en ny planritning och en sektionsritning. Något vi också gärna gör är att ge input på bra tips och idéer samt informerar och anpassar våra kunders idéer till de krav som ställs på planlösning när det kommer till rumshöjd, tillgänglighet, kök, badrum med mera.

En bygganmälan krävs i de fall när planlösningen påverkas väsentligt av en ombyggnation. Har du svårt att bedöma om ändringen av planlösning är väsentlig kan du ta kontakt med din kommun och begära vägledning. Påverkar ändringen vatten och avloppsanslutningar krävs det också en anmälan. Påverkar ändringen av planlösningen boarean är det anmälningspliktigt. Ett exempel på när boarean påverkas är vid ombyggnation av ett förråd som idag är klassat som biarea och det ändras till ett sovrum som klassas som boarea.

Vi erbjuder alla våra ritningstjänster till ett fast pris!

Ändrad planlösning som kräver bygganmälan

  • Flytt av kök till annan del av hus eller lägenhet
  • Förstoring eller flytt av våtutrymmen
  • Ändring av vatten, avlopp och ventilation
  • Större ombyggnationer eller ändringar av rumsindelning och lättväggar
  • Ändrad boarea, ombyggnation av befintlig biarea till boarea

Ändrad planlösning som inte kräver bygganmälan

  • Mindre ändring av planlösning
  • Byggnation, eller rivning av en ickebärande innervägg
  • Ändringen påverkar en liten del av huset eller lägenheten och påverkar inte installationer som vatten och avlopp.
  • Kontakta er kommun om just er planerade ändring klassas som väsentligt eller inte och om ni behöver göra en anmälan.

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta vill vi gärna ha med i förfrågan för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket som möjligt för dig.

Vi på 2Snickare är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen utöver själva byggandet. Det går givetvis också bra att beställa endast bygglovshandlingarna om så skulle önskas, men vi erbjuder hela paketet så att du som kund ska kunna känna dig så trygg som möjligt med att ha samma företag som både ritar och bygger ditt projekt.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 018-14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB