Inglasat uterum

Inglasat uterum

Ska ni bygga ett inglasat uterum? Ska uterummet vara mindre än 15 kvm räcker det många gånger endast med en anmälan! Något att tänka på är att när man gör en anmälan så räknas uterummet som en tillbyggnad. Man har då alltså förbrukat sina 15 kvm som man kan bygga till enligt Attefallsregler. Vi rekommenderar att om ni har möjlighet att söka för bygglov istället för en anmälan. Då kan ni i framtiden använda tillbyggnad Attefall för boarea istället för biarea som ett uterum klassas som.

Vi erbjuder alla våra ritningstjänster till ett fast pris!

Inglasade uterum som kräver bygganmälan

  • Byggarea mindre än 15 kvm (yttermått)
  • Om uterummet är i direkt anslutning mot huset

Inglasat uterum som kräver bygglov

  • Byggarea större än 15 kvm (yttermått)
  • Om uterummet är friliggande
  • Uterum kräver bygglov så länge inte reglerna för attefall tillbyggnad tillämpas, då krävs det en bygganmälan enligt attefallsregler.

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta vill vi gärna ha med i förfrågan för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket som möjligt för dig.

Vi på 2Snickare är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen utöver själva byggandet. Det går givetvis också bra att beställa endast bygglovshandlingarna om så skulle önskas, men vi erbjuder hela paketet så att du som kund ska kunna känna dig så trygg som möjligt med att ha samma företag som både ritar och bygger ditt projekt.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 018-14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Fråga mig!

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB