Garage

Vi har byggingenjörer som gärna hjälper er med era garageritningar inför ert kommande projekt! Vi utför garageritningar helt efter våra kunders önskemål men vi kan likväl själva skapa en ritning utifrån våra egna idéer och förslag om kund vill ha hjälp och input med handlingarna inför sitt bygglov eller bygganmälan.

Det finns vissa kriterier som måste uppfyllas för att ni ska veta om ni ska söka om ett bygglov eller en bygganmälan. Här nedan kan ni se kriterier som kan ha betydelse om vad ni ska söka. Ett garage kan antingen byggas fristående eller i anslutning mot huset. Byggs garaget i anslutning med ert hus behövs det bygglov för tillbyggnad och kommer projekteras som en egen brandcell. Kontakta er kommun för att få ett utlåtande om hur ni ska gå vidare med bygglov eller bygganmälan för ert projekt.

Vi erbjuder alla våra ritningstjänster till ett fast pris!

Fristående garage som kräver bygganmälan

  • Byggarean får högst vara 30 kvm (yttermått)
  • Byggnadshöjd får högst vara 4 m
  • Placerad 4,5 meter från tomtgräns, närmare kräver skriftligt medgivande från grannar

Garage som sitter ihop med huset, tillbyggnad

  • Byggnadsarea får högst vara 15 kvm (yttermått) om garaget ska gå under Attefallsregler, annars krävs bygglov tillbyggnad och prövas mot gällande detaljplan och bestämmelser
  • Garaget måste byggas som en brandcell om det sitter ihop med huset
  • Byggnadshöjd får inte vara högre än nock på befintligt hus

Skulle kriterierna ovan inte uppfyllas för bygganmälan behöver ni ansöka om ett bygglov. På ett bygglov finns det inga krav och kriterier utan bygglovet ställs mot gällande detaljplan och eller bestämmelser för er fastighet. Det är då begränsningar enligt detaljplan eller andra bestämmelser som utgör vilka möjligheter som finns med garaget.

Vanligtvis brukar en detaljplan ha begränsningar om hur stor area som får bebyggas på fastigheten, detaljplanen kan även ange vilka materialval och utseende ni får ha på fasad, tak, fönster, dörrar och portar. Befinner ni er utanför detaljplanerat område kan det gälla andra bestämmelser, kontakta gärna er kommun för att ta reda på mer om vad som gäller för just er fastighet.

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta vill vi gärna ha med i förfrågan för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket som möjligt för dig.

Vi på 2Snickare är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen utöver själva byggandet. Det går givetvis också bra att beställa endast bygglovshandlingarna om så skulle önskas, men vi erbjuder hela paketet så att du som kund ska kunna känna dig så trygg som möjligt med att ha samma företag som både ritar och bygger ditt projekt.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 018-14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Emil Holm

Emil Holm

Byggingenjör/Projektledare

Fråga mig!

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Vi återkommer inom kort och erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök!

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB