Ändring bärande konstruktion

Det kan ofta bli tvunget att ändra i bärande konstruktioner i huset för att exempelvis kunna bygga en tillbyggnad eller få en öppen planlösning. Du behöver då en ritning och dimensioneringsunderlag för ändring av bärande konstruktion inför er bygganmälan. Detta är något våra byggingenjörer gärna hjälper dig med!

Med bärande konstruktion menas ett byggverks bärande delar, alltså de delar som gör att byggnadsverket inte rasar ihop. En vanlig ändring i bärande konstruktion är avväxling av bärande innervägg. Lasterna som ligger på innerväggen måste tas upp av en balk med stolpar som måste dimensioneras och monteras innan rivning av den bärande väggen kan påbörjas. Vi på Boverk dimensionerar alla typer av nya- och ändringar av bärande konstruktioner enligt EKS 11.

Vi erbjuder alla våra ritningstjänster till ett fast pris!

Några exempel på bärande konstruktion är

  • Grund
  • Bjälklag
  • Takstolar
  • Stomme (bärande ytterväggar och innerväggar)
  • Balkar och Pelare
  • Anmälan krävs för att kommunen ska kunna säkerhetsställa att den nya konstruktionen håller enligt krav.

Alla ändringar i bärande konstruktion ska dimensioneras enligt europastandard EKS. 11. En teknisk anmälan behövs även alltid vid ändringar i den bärande konstruktionen och anmälan ska skickas till kommunen.

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta vill vi gärna ha med i förfrågan för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket som möjligt för dig.

Vi på 2Snickare är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen utöver själva byggandet. Det går givetvis också bra att beställa endast bygglovshandlingarna om så skulle önskas, men vi erbjuder hela paketet så att du som kund ska kunna känna dig så trygg som möjligt med att ha samma företag som både ritar och bygger ditt projekt.

Du är varmt välkommen att ringa oss på 018-14 33 14 eller maila oss på info@2snickare.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Kontakt oss
Maximal filstorlek: 20 MB